27 juni 2011

Bokrecension nr 14

Friday's child
Av: Georgette Heyer


Den här boken handlar om den unga, naiva, äventyrliga Hero Wantage. (Ja, det är hennes riktiga namn). Under hela sitt liv har hon varit kär i Lord Sheringham, som i början av boken friar till den vackra Miss Milborne Hon avböjer, och i hans besvikelse så lovar han att fria till den första kvinnan han träffar på, och vem råkar inte det vara, om inte vår Hero, vars framtid i och med detta ändras drastiskt. Det var nämligen meningen att hon skulle bli en guvernant, något som egentligen inte alls passade henne. Nu får hon istället flytta med Sheringham in till staden och försöka anpassa sig till storstadslivet, något hon inte alls gör med elegans. Istället råkar hon in i den ena knipan efter den andra, allt på bekostnad av hennes och Lord Sheringhams status och plats i samhället.
Boken utspelar sig på 1800-talet, i England. Hela boken består av rätt komplext, gammaldags engelska med många lustiga uttryck. Den var ändå snabbt utläst, eftersom den var underhållande. Man fastnade verkligen för karaktärerna i boken, och den var välskriven, romantisk och humoristisk. Perfekt sommarläsning, för den som orkar med det lite svåra språket.


1 kommentar:

  1. Tänkte bara tipsa om att just nu pågår en dagens blogg tävling på min blogg där du har chansen att bli länkad inför mina 200-600 unika läsare dagen, det finns även andra tävlingar så passa på att gå in och anmäla dig (kolla på vänster sida av bloggen) Annars kanske du vill göra ett bloglovinbyte?:)

    SvaraRadera