5 mars 2011

Finns det någon skönhet, eller är det bara vi människor som fått för oss saker? Finns det ens en sån sak som att vara "djup", eller är det bara vansinne? Består världen endast av grymma sanningar och kall logik? Är cynism den enda vettiga känslan man kan ha? Är jag en idiot som ställer dessa frågor?

Antagligen.

8 kommentarer:

 1. Jag tror att skönhet är konventioner och vanor, ett mönster vi som grupp bestämmer så vi har någon slags förståelse om världen. Men lite genetiskt också, beroende på hur våra hjärnor fungerar. Jag tror vidare att djupa diskussionsämnen kan vara vansinniga men ändå ha en poäng. Det ena utesluter inte det andra. Nej, jag tror inte att världen endast består av grymma sanningar och logik, inte ett dugg faktiskt. Jag tror på kaos och slump och kärlek! Nej, cynism (cynism kan inte riktigt kallas en känsla) är den enda vettiga livsåskådningen man kan ta till om man bara vill skydda sig själv från allt som är äkta.

  SvaraRadera
 2. Nä, du är inte en idiot. Lite småkorkad ibland, men du är ju blond trots allt. ;)

  SvaraRadera
 3. "Nej, cynism är den enda vettiga livsåskådningen man kan ta till om man bara vill skydda sig själv från allt som är äkta." Bra sagt! Det du skrev om skönhet makes sense.
  Men det känns som det inte finns något som är äkta, känslor är bara onödiga och det enda viktiga är matematiska formler, och ord, allt består bara av ord som bildar meningar som bildar förklaringar som bildar ting, men inget spelar någon roll. Haha gud vad dålig jag är på att formulera mig känner jag.
  Jag tycker inte egentligen att det känns som en poäng att diskutera såna här saker, men det är svårt att låta bli.
  Aww, glöm inte att du också är blondin ^^

  SvaraRadera
 4. Varför skulle känslor bara vara onödiga? Känslor är ALLT som spelar roll! För alla! Matte = effektivitet = produktivitet = pengar = materialim = människors jakt på positiva känslor genom prylar = KÄNSLOR! Allt går ut på våra känslor ju, de är ju vad vi använder oss av genom allt allt allt. Människor är inte logiska, vi kan bara försöka strukturera upp kaoset, slumpen och kärleken och försöka förstå den genom något vi kallar logik. Och vi har känslor till ord också. Jag tycker att det finns en massa poäng i att diskutera sånt här, det utvecklar hjärnan! Fler såna här frågor millimi! Äsch, jag är rödhårig! Dra inte ner mig i blondinträsket du! 2

  SvaraRadera
 5. Matte=allt=inget. Hahahahah.
  Nej men tack för att du kommer med din underbara synvinkel, den är mycket roligare än min som bara tar en till "inget spelar roll" inställningen. Tkr du kan vara här och värma upp omgivningen lite istället för att vara borta i varma Australien där de redan har värme så det räcker, hoho. Nooope, du är blond blond blond!^^

  SvaraRadera
 6. Elr Australien blir väl Tasmanien nu, men det är väl varmt där med så min poäng kvarstår :]

  SvaraRadera
 7. Jag hatar när folk säger så till mig, men jag har varit där du är. Fråga mamma, när jag var 16-17 så tyckte jag inte att något spelade någon roll. Jag låg i mitt rum och spelade Rammstein alldeles för högt (detta var tiden då mamma verkligen inte gillade rammstein) och bråkade med mamma hela tiden. Jag minns hopplösheten i känslan att vi bara är parasiter på jorden och att det inte finns något högre mening med våra liv. Men jag tycker nu att meningen är att känna lycka, kärlek, upptäcka nya sidor i sig själv, andra och världen och att göra det bästa av det man har. Så tråkigt det skulle vara om vi bara hade en mening med våra liv. Det är vad som skiljer oss åt från insekterna, vi har mer vi kan göra med våra liv än att käka, bygga hus och föröka oss!

  Jag kommer snart hem! Saknar dig gullesnuttan, brukar prata om min tuffa, underbara lillasyster en hel del med mina vänner här borta!

  SvaraRadera
 8. Förra året låg jag i min säng och lyssnade på musik på as hög volym och tänkte att vi människor bara är parasiter. Då var jag miserable.
  Det enda jag gör nu är att göra det som är meningen att jag ska göra samtidigt som jag inte riktigt har lust att göra något annat. Samtidigt som jag mår bra osv, men måste ändå stanna upp ibland och bara "Varför?"

  Om du fattar vad jag menar? Hehe ...
  Vad rörd jag blir ^^

  SvaraRadera